Nyheder

FIND DIN JULEVIN – OG MEGET MERE – PÅ FREDERIKSDAL

Der er fokus på gastronomi i absolut verdensklasse, når Frederiksdal Kirsebærvin inviterer til ”Find din julevin”. Vi giver dig muligheden for at fylde dit julebord med præmieret kirsebærvin, verdens bedste chokolade, Europas bedste Stout og mange flere delikatesser. Du kan blande din egen vin, komme på gratis rundvisning og selvfølgelig smage på lækkerierne – Jan Friis-Mikkelsen, kok og tidligere dommer i Den Store Bagedyst deler smagsprøver ud

Vi har lagt os i selen for at lave et gastronomiske julemarked i absolut verdensklasse, når vi slår dørene op til årets ”Find din julevin” i Vineriet på Frederiksdal Gods søndag den 9. december fra 11 – 16.

Du kan smage og købe vores anmelderroste kirsebærvin, der inden for de sidste par måneder både har modtaget stjerner, guld- og sølvmedaljer. Krenkerup Bryggeri tager deres nye Stout med, som er kåret til Europas bedste. Chocolatier Mikkel Friis-Holm kommer blandt andet med sin O´Payo Milk 50%, som netop er blevet kåret som verdens bedste mælkechokolade.

Men det er langt fra det hele!

 

Velkommen i den gastronomiske julehimmel

Jan Friis-Mikkelsen, kok, partner i Frederiksdal Kirsebærvin og tidligere dommer i Den Store Bagedyst deler smagsprøver ud fra sit mobile køkken, Urup Dam Oksen tager friske udskæringer, pølse og postej med fra deres australske kvæg, Murray Grey. Kogemand og kogebogsforfatter Adam Engel giver gode råd og smagsprøver på alternative varme cocktails. Nanna fra Dessertdragens Kageværksted tager den mest vidunderlige småkagedej med, så du kommer nemt om ved julebagværket – uden at det går ud over kvaliteten, tværtimod.

Du kan nyde en flæskestegssandwich, en kop kaffe og æbleskiver. Og selvfølgelig bliver du budt velkommen med risalamande og kirsebærvin fra Frederiksdal

Kort sagt – vi inviterer dig i den gastronomiske julehimmel.

 

Få din personlige vin med hjem til jul

I løbet af dagen inviterer vi på gratis rundvisning i Vineriet med godsejer og CEO i Frederiksdal Kirsebærvin, Harald Krabbe, som guide. Han fortæller om baggrunden for Frederiksdal Kirsebærvin, hvordan det hele startede, hvordan de enkelte vine produceres, og hvorfor Stevnsbærret er så fantastisk til vinproduktion.

Har du mere blod på tanden, kan du som noget særligt blive din egen ”vinmager”. Frederiksdal inviterer bag kulisserne og giver dig mulighed for at mikse dit favorit-blend, så du kan få en helt personlig vin med hjem til jul – eller som gave. Pris pr workshop med Morten Brink Iwersen, partner i Frederiksdal Kirsebærvin, som coach er 450 kr. inkl. to flasker af dit eget blend. Der er begrænsede pladser, så tilmelding er nødvendig.

Vi glæder os til at se jer!

Tid:  Søndag den 9. december klokken 11.00 – 16.00
Sted: Frederiksdal Kirsebærvin, Frederiksdalsvej 30, 4912 Harpelunde – følg skiltene mod Vineri
Tilmelding til ”Bland din egen julevin”: info@frederiksdal.com – workshops kl. 11, 13 og 15.

Find din julevin på Frederiksdal

Ingen jul uden kirsebærvin fra Frederiksdal. Vi inviterer til Find din julevin, når vi slår dørene op i vineriet på Frederiksdal Gods. Du kan handle lækkerier til jul, blande din personlige julevin – og selvfølgelig smage kirsebærvine, risalamande, sandwich, varme drikke og andet godt

 

Der er lagt op til julestemning og hygge i den helt store stil, når Frederiksdal Kirsebærvin igen slår dørene op til årets ’Find din julevin og andre lækkerier’, søndag den 9. december mellem kl. 11.00 og 16.00.

Det hele foregår mellem vintønder og tanke i godsets store vineri. Her er smagsprøver på risalamande, pølse, småkager og de fleste af Frederiksdals berømte kirsebærvine, så du kan vælge din favorit. Du kan få en rundvisning i vineriet og høre historien om produktionen og vinene eller du kan smage forskellige varme drikke – toddyer, punch og cocktails.

Bland din egen julevin og køb lækkerier

Som noget særligt har du også mulighed for at blive din egen ”vinmager”. Frederiksdal inviterer bag kulisserne og giver dig mulighed for at mikse dit favorit-blend, så du kan få en helt personlig vin med hjem til jul – eller som gave. Pris pr workshop med Morten Brink Iwersen, der er medejer af Frederiksdal Kirsebærvin, som coach er 450 kr. inkl. to flaske af dit eget blend. Der er begrænsede pladser, så tilmelding er nødvendig – info@frederiksdal.com – vi kører workshoppen kl 11, 13 og 15.

Derudover har Frederiksdal fyldt vineriet op med gæster, som tilbyder fantastiske produkter. Her vil være øl fra Krenkerup Bryggeri, småkagedej fra Dessertdragens Kageværksted, varme drinks fra kogemand og kogebogsforfatter, Adam Engel, spegepølser fra  Urupdamoksen og meget mere.

Glæd jer – det gør vi.

 

Besøg Vineriet på Frederiksdal i efterårsferien

Har du planer om en udflugt i efterårsferien, så tag en tur forbi Frederiksdal Kirsebærvin. Vi holder åbnet i Vineriet alle dage i efterårsferien – inklusive weekenderne. Smag og hør om vinene, kom på rundvisning og nyd en gåtur i den skønne natur omkring Frederiksdal Gods

 

Har du lyst til at høre mere om vores vine, smage og se, hvor Frederiksdal Kirsebærvin bliver produceret, så er det en god ide at bruge en dag i efterårsferien på en tur til Vineriet på Frederiksdal.

Vineriet holder åbent hver dag fra lørdag den 13. oktober til søndag den 21. oktober – alle dage fra 10 – 16.

 

Kom på rundvisning i Vineriet

Torsdag den 18. oktober kl. 13.00 kan du komme på rundvisning i Vineriet. Her får du hele historien om Frederiksdal Kirsebærvin – baggrunden, produktionen og vinene – selvfølgelig er der smagsprøver på rundturen.

Der er plads til 40 personer på en rundvisning. Billetterne koster 125 kr. per person. De kan købes i Vineriet før rundvisningen starter. Rundvisningen varer 1½-2 timer.

 

Nyd naturen omkring Frederiksdal

Trænger du til frisk luft og natur efter besøget i Vineriet, så ligger det genåbnede naturcenter i skoven og parken, der hører til Frederiksdal Gods. Her er afmærkede ruter, som fører dig igennem både parken, den gamle og den nyere skov, der strækker sig helt ned til Langelandsbæltet, hvor både dyre- og planteliv lever i bedste velgående – og er du heldig får du måske øje på havørnen, der ofte kredser over området.

Midt i parken ligger den nyrestaurerede pavillon, hvor du kan læse mere om området og historien, kirsebærrene og plantagerne.

Tag familie, venner og madpakken med til Frederiksdal – vi glæder os til at se jer.

 

Vineriet:
Frederiksdal Kirsebærvin,
Frederiksdalvej 30,
4912 Harpelunde

Info@frederiksdal.com

 

Naturlandet - frisk luft og viden om kirsebær

Naturcentret på Frederiksdal Gods genåbner i en ny og mere opdateret version. Udover at opleve de fantastiske omgivelser ved Frederiksdal Gods, kan du også blive klogere på både naturen og kirsebærplantagerne omkring godset

Naturlandet genåbner med en ny udstilling, der blandt andet fortæller om naturen omkring Frederiksdal Gods og kirsebærplantagerne.

Nu kan du både besøge Vineriet hos Frederiksdal Kirsebærvin og mærke duften af vin, der lagrer på egetræsfade og bagefter tage en tur i skoven, gå langs de lange rækker af kirsebærtræer og opleve og læse om kirsebærplantagerne og deres historie.

Besøg Vineri og kirsebærplantager

Vineriet på Frederiksdal Gods har åbnet hver dag i sommerhalvåret og på hverdage i vinterhalvåret. Her kan du opleve atmosfæren i et vineri fyldt med vintanke og egetræsfade. Du kan smage vinen, høre om produktionen og selvfølgelig købe vin med hjem. Kun et godt stenkast fra Vineriet ligger Naturcentret midt i parken, der hører til Frederiksdal Gods. Her finder du oversigtskort over de forskellige plantager, der hører til Frederiksdal Kirsebærvin og naturligvis en masse informationer om det unikke stevnskirsebær, plantagerne og historien bag.

Som en del af det nye Naturland er der etableret tre nye vandrespor, som leder gennem skov, mark, strand og park.

Oplev nye sider af naturen

Projektet er en del af Naturlandet.dk som er Lolland og Guldborgsund kommuners initiativ, der skal aktivere naturen og naturelskerne på Lolland Falster. Projektet er etableret med støtte fra Nordea-fonden. ’Spor i Landskabet’ er vandrestier, der giver alle mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden.

Frederiksdal skov og park er åben for alle og allerede et godt besøgt udflugtsmål, både for lokale og for turister. Vi vil gerne tiltrække endnu flere besøgende, hvilket Naturlandet.dk og den tilhørende app, forhåbentlig vil gøre endnu lettere og mere interessant. Naturlandet Lolland Falster hentes i App Store eller Google Play. Læs mere på naturlandet.dk

Frederiksdal Kirsch Wein hat Gold in China gewonnen

Wir sind stolz darauf, wieder Anerkennung für unsere Weine zu erhalten. CWSA – China Wine & Spirits Award hat Gold an Frederiksdal 2015, Silber für unseren Likör und Bronze für den Frederiksdal Rancio verliehen.

CWSA ist das größte und renommierteste Wettbewerb für Wein und Spirituosen in China. Die 100 Richter werden unter den Top-Käufern – Importeure, Hersteller, Einzelhändler und Sommeliers – ausgewählt. Es gibt Produkte aus 55 verschiedenen Ländern und alle sind “blind tasted”.