Nyheder

Nye åbningstider i Vineriet

Det har været en forrygende sommer i Vineriet hos Frederiksdal Kirsebærvin. Vi åbnede butikken 1. maj og har haft kunder i butikken hver dag lige siden – det har været en stor fornøjelse.

Efteråret nærmer sig og vi ændrer vores åbningstider:

Mandag – torsdag 10.00 – 15.30

Fredag 10.00 – 15.00

Lørdag – søndag lukket.

I efterårsferien holder vi åbent igen fra lørdag den 14. oktober til og med søndag den 22. oktober alle dage fra 10.00 – 15.30, fredag dog til kl. 15.00.

Til jul holder vi åbent i weekenderne op til jul – sæt allerede nu kryds i kalenderen den 10. december, hvor vi holder julemarked, men mere om det, når vi nærmer os.

Høsten er i hus

Så er høsten for i år i hus – vi har høstet cirka 80 tons kirsebær, hvilket svarer til 60.000 liter saft, som i de kommende måneder forvandles til vin. Frosten i foråret har betydet, at der ikke har været så mange bær – til gengæld er kvaliteten god.

Nu gærer bærrene på tanke de næste måneder, herefter færdigproduceres vinen enten i egetræsfade, i ståltanke eller glasballoner.

Åben Mark på Frederiksdal

Der blev plukket løs, da vi inviterede til Åben mark søndag den 3. september. Vejret viste sig fra sin bedste side – og selv om der ikke er så mange bær i år, som normalt, så lykkedes det plukkerne at fylde adskillige spande og poser, så der er kirsebær til både kirsebærsauce, syltede bær, snaps, vin, øl og kager.

Pluk kirsebær gratis på Frederiksdal

For fjerde gang holder Frederiksdal Gods ’Åben Mark’. Det sker den 3. september, hvor alle kan plukke det unikke Stevnskirsebær til saft, sylt og sauce

Årets kirsebærhøst nærmer sig på Frederiksdal Gods. De fleste Stevnskirsebær fra godsets mere end 15.000 kirsebærtræer bliver brugt til produktion af de forskellige kvalitetsvine fra Frederiksdal Kirsebærvin, men traditionen tro reserverer godset nogle af bærrene til ’Åben Mark’, hvor alle man komme og plukke en pose fuld af det unikke bær. Helt gratis!

”Stevnskirsebærret bliver kaldt ’nordens drue’, og det er uden tvivl et af de mest interessante bær, vi har i Danmark. Det er unikt i køkkenet til fx ost, vildt, oksekød og desserter. Desværre er det ikke muligt at købe bærrene i butikkerne, derfor inviterer vi til ’Åben Mark’ for at hylde Stevnsbærrets mangfoldighed,” forklarer Harald Krabbe, der er godsejer og står bag Frederiksdal Kirsebærvin.

Igen i år er der smagning, gode råd og salg af godsets kirsebærvine ude i plantagen. Vil I ikke selv plukke, er det muligt at købe nogle af de kirsebær, som Frederiksdal allerede har rystet af træerne.

Kirsebærvin, gourmet hot-dog og is

Trænger I til en forfriskning, så har Frederiksdal sørget for, at I både kan købe kaffe, kage og kirsebærvin i plantagen. Deli John fra Kødbyen i København sælger de bedste gourmet-hotdogs, som smager perfekt sammen med et glas kirsebærvin. Ligesom det er muligt at købe is med Frederiksdal Kirsebærvin fra Kødbyens Is. Børnene kan boltre sig i halmballerne, hvis de trænger til en pause fra kirsebær-plukkeriet.

På dagen vil der løbende være rundvisninger i Vineriet og i plantagerne – og selvfølgelig er der åbent i butikken, så I kan smage og købe de forskellige kvalitetsvine fra Frederiksdal.

Vi glæder os til at se jer til ’Åben Mark’!

 

Åben Mark, lørdag d. 3. september fra kl. 10.00 til 16.00

Frederiksdal Gods, Frederiksdalvej 30, 4912 Harpelunde – der vil være skilte til Åben mark ved Godset – I er altid velkommen til at henvende jer i Vineriet, som også er åbent på dagen.

 

Husk poser til kirsebær!