Nyheder

Frederiksdal Gods – stedet hvor tradition og innovation skaber nye muligheder

Selvom kirsebærvinen er et væsentligt omdrejningspunkt på Frederiksdal Gods, så er der dagligt mange andre aktiviteter på Godset – den nye hjemmeside for Frederiksdal Gods giver et indblik i de mange aktiviteter og initiativer 

Frederiksdal Gods har i mange århundrede været rammen om et stort landbrug, hvor der siden 2006 produceres den prisbelønnede Frederiksdal kirsebærvin.

Men det er langt fra kun kirsebærvin, der produceres på Frederiksdal. Hovedbygningen og parken bruges til stormøder, masterclasses og festivaler. Ligesom Godset jævnligt danner rammen omkring fx udviklingsarbejdet i dansk frugtvin og til egnsudvikling på Lolland.

Med en park, der er åben for offentligheden og en hastigt voksende skovbørnehave på en del af Godsets jord, er der hver dag mange og forskellige aktiviteter på den yderste spids af Lolland.

Frederiksdals landbrug er grundlæggende partner i landbrugsfællesskabet AGRIFOS, som forener de 4 gårde på Vestlolland: Frederiksdal, Stensgaard, Nøjsomhed og Sophiedal til et 1600ha stort landbrug, drevet som én effektiv bedrift.

Frederiksdal er desuden rammen om Mette Rix Krabbes kommunikations rådgivning, som bl.a. tilbyder kurser til ledelsesteams, der vil have en stærkere kommunikationsprofil. Læs mere på Godsets hjemmeside  

 

.

God vin bliver til i plantagen

I de kommende uger har vi travlt med at beskære vores cirka 17.000 kirsebærtræer, så de får de bedst mulige vækstbetingelser. Sunde træer giver den bedste vin

 Lys og luft er nøgleord, når træerne skal udvikle sig optimalt, det betyder, at træerne skal passes og plejes hele året – i øjeblikket har vi travlt med at beskære træerne.

 Alle 17.000 træer vurderes og beskæres manuelt efter behov. Det tager omkring en måned at komme igennem alle træer. Tørt og koldt vejr er absolut at foretrække, når der skal beskære, da fugtigt vejr gør det lettere for fugt og svampe at angribe træernes åbne sår

Lys og luft er vigtigt for kirsebærrenes udvikling, da der kun kommer bær på træer, hvor der er lys. Solen skal derfor kunne trænge ned mellem rækkerne på en sommerdag. Jo mere sol, jo mere sukker i bærret.  

Frederiksdal Kirsebærvin hele året

Vi har et bredt sortiment af vine – som kan nydes hele året. Senest har vi sendt vores enkeltmarksvin Nielstrupmark på markedet. Vores mest elegante vin og verdens første enkeltmarkskirsebærvin.

Kirsebærvin fra Frederiksdal er ikke kun noget man drikker til jul – vinen kan nydes hele året rundt.

Sidste nye skud på stammen er en enkeltmarksvin fra vores ældste plantage Nielstrupmark. I alt var der over 40 fade fra marken – men kun 15 fade kom igennem nåleøjet efter lagring og blev udvalgt til den endelige Nielstrupmark. Resten blev deklassificeret til andre vine. Det betyder, at vi kun har tappet 6.500 flasker Nielstrupmark 2013.

Nielstrupmark er vores mest elegante vin med stort gemmepotentiale. Den har noter af viol, tyttebær, ribs og hindbær – og er perfekt til kronvildt, patéer, fuglelever, oste eller desserter med bitterchokolade.

Drømmen om solskin og lyse timer
Længes du efter solskin og hygge på terrassen, så er det måske Frederiksdal Sparkling du skal have fat i for at drømme dig afsted. Sparkling er vores mousserende vin af kirsebær og pærer.

Vin af pærer er elegant og let, og når man blander pærer og kirsebær, får man den perfekte kombination af lethed og tyngde.

Kirsebærvinen er fremstillet på traditionel vis med tre dages skinkontakt – af Stevnsbær fra vores plantage Jørgensmark. Det er en ung plantage, så bærrene herfra giver en frugtig, og ikke alt for kraftig vin.

Pærer og kirsebær gærer separat, så vi efterfølgende kan finde det unikke blandingsforhold – frugt opfører sig nemlig forskelligt år efter år. Efter blanding har den fået bobler. Perfekt til jordbær, hindbær, kirsebær, hvid chokolade, tørre oste – nydes let afkølet!

 

Find inspiration og læs mere om de øvrige vine på www.frederiksdal.com/vinene.

Godt nytår med Frederiksdal Sparkling

Frederiksdal Sparkling er  det perfekte valg som velkomstdrink til nytårsaften. Frederiksdal Sparkling er perlende frugt! Dyb rød mousserende vin af kirsebær og pærer.

Stevnskirsebærret er rigt og yderst koncentreret – og tilføjer intensitet og tyngde til vores mousserende vin.

Vin af pærer er elegant og let, når man blander pærer og kirsebær, får man den perfekte kombination af lethed og tyngde.

Kirsebærvinen er fremstillet på traditionel vis med tre dages skinkontakt – af Stevnsbær fra vores plantage Jørgensmark. Det er en ung plantage, så bærrene herfra giver en frugtig, og ikke alt for kraftig vin.

Pærerne kommer fra Lolland. De er presset direkte for at fremstille en så let og elegant vin som muligt.

Pærer og kirsebær gærer separat, så vi efterfølgende kan finde det unikke blandingsforhold – frugt opfører sig nemlig forskelligt år efter år. I denne udgave er blandingsforholdet 60 % kirsebær og 40 % pærer. Efter blanding har den fået bobler.

Spørg efter vinene hos din lokale vinforhandler – rigtig godt nytår fra Frederiksdal Kirsebærvin

Glædelig jul fra Frederiksdal Kirsebærvin

Mere end 1.000 kom forbi Frederiksdal Kirsebærvin søndag den 10. december for at finde kirsebærvinen til julen. For at sikre den helt rigtige julestemning serverede vi risalamande og seævfølgelig smagsprøver på de forskellige kirsebærvine. For de særligt interesserede var der mulighed for at være vinmager for en dag og lave sit helt personlige blend af vores forskellige kirsebærvine. Vi håber selvfølgelig, at vores kirsebærvine kan være med til at sætte prikken over en fantastisk jul.

Rigtig glædelig jul fra Frederiksdal Kirsebærvin.