Sommer-grill på Frederiksdal lørdag den 25. juli og 1. august - reservér plads på info@frederiksdal.com

- Fri fragt ved køb over 300 kr. -

Mændene bag vinen

Det første møde var tilfældigt – og handlede slet ikke om kirsebær.

Men Harald havde smukke kirsebærplantager fra et unikt hjørne af Danmark. Og Jan og Morten havde viden og ideer til fremstillingen af en dessertvin. Fælles var lysten til at rykke dansk landbrug væk fra bulkproduktionen – og ind i et univers, hvor kvalitet var det vigtigste parameter.

Efter nogle års forsøg var Frederiksdal Kirsebærvin skabt.

Harald Krabbe
Harald Krabbe

Godsejer på Frederiksdal og uddannet agrar økonom. Efterfølgende tog han til Afrika, hvor han lærte, hvor værdifuld en sund flora i jorden er. En viden, han nu er i fuld gang med at implementere i kirsebærplantagerne. Harald har siddet i bestyrelsen i Danske Bær og modtog prisen som Årets Frugtavler i 2010.

Morten Brink Iwersen
Morten Brink Iwersen

Journalist og indehaver af kommunikationsbureauet Tramontane. Lidenskaben er vin. En lidenskab, der tog fart efter gymnasiet, hvor han boede i Languedoc-Roussillon og arbejdede på vingårde. Siden er fritiden gået med vinimport, vinforedrag, en vinbog samt anmeldelser af vin, restauranter og cafeer på henholdsvis 24timer, Nyhedsavisen, Gastro og Politiken. Desuden har han været kommunikationskonsulent for Madkulturen. Morten har dog primært arbejdet for DR, både som erhvervsjournalist og som vært på bl.a. "Skål for Europa?", hvor han sammen med tidl. statsminister Anders Fogh Rasmussen tager ud i Europa for at tage den vinøse og politiske temperatur på vores kontinent.

Jan Friis-Mikkelsen
Jan Friis-Mikkelsen

Kok og restauratør på Tinggården ved Helsinge. Ud over at servere franskinspireret mad på de bedste danske råvarer er han kendt for en utrættelig indsats for bedre fødevarer i Danmark. En kamp, der har ført til en hæderspris for ‘højnelse af dansk madkultur’ fra Det Danske Gastronomiske Akademi. Jan har desuden udgivet flere kogebøger, produceret TV-køkken på DR med Claus Meyer og været dommer i ’Den Store Bagedyst’.

Jeg havde egentlig besluttet mig for at rykke alle kirsebærtræerne op og så korn i stedet. Det nåede jeg heldigvis ikke. En frokost med Morten Brink Iwersen blev startskuddet til vores kirsebær-vinproduktion. Jan Friis-Mikkelsen blev involveret og siden 2006 har vi arbejdet for at genvinde kirsebærvinens gastronomiske eksistensberettigelse.

Harald Krabbe